Tips & råd

Tips & råd.

           Dessa tips & råd är vad vi använder oss av, men är bara goda råd på vägen för att         förenkla ditt poolbygge. Har du andra tips & trix hör gärna av dig till oss, allt för att vi skall komma vidare !

Håltagning:

img_2157

 

 

Led-lampor.

Hål 95 mm

img_2155

namnlo%cc%88st-4o%cc%88lo%cc%88

 

 

Knapp till lampor.

Hål 35 mm

img_2156

Inlopp till pool.

Hål 64 mm

img_2154

 

 

Leverans av pool.

Poolen från JNPool kommer upp och ner vid leverans. När du vänder runt poolen på rätt köl är det viktigt att man lägger stöd under trappen på poolen (gäller enbart Toftapoolen). Detta är på grund av sin tunga vikt i trappen.

 

img_0070

 

 

 

Limma & täta

Som gammal båtbyggare på Nimusboats, där man alltid vid montering använde sig av ett marint tätningsmedel för att uppnå bästa resultat. Jag tycker man skall ha samma tänk när det gäller produkter som en pool. Limma och täta!

 

img_0485

 

 

 

 

Skimmer.

Håltagning till skimmern görs lättast med en sticksåg med ett metallblad.

För att packningen skall passa som medföljer får man slipa på utsidan av poolen på glasfiber, slippa ner så pass att U-packning lätt går över glasfiber.

img_1659

IMG_0128

img_1660

img_1661

 

 

Fryst vatten.

Den största fienden i din pool är fryst vatten. Vatten expanderar när det faller under fryspunkten. Denna expansion kan orsaka allvarliga skador på rör, pumpar, skimmerkorgar och filter och även din pool. Vi förordar att man tömmer poolen/tillbehör efter badsäsong. På så sätt har man ökat livslängden avsevärt på din pool/tillbehör.