Hästpoolen

BESKRIVNNG AV HÄST/REHAB POOL

 

Syftet är att kunna ge hästen en säker träningsmöjlighet vid skada eller bara för att bygga upp hästen. Framförallt är poolen ett perfekt verktyg i rehabiliteringssammanhang då den ger en träning av hästen som dessutom är avlastande vid hälta osv. Det är inga ramper i och ur poolen, utan har ett hydrauliskt golv som är höj och sänkbart i poolen. I vattnet fungerar hästen som ett roder då den jobbar mot ett motströmsaggregat / vattenjet. Detta är utrustat så att man kan styra vart man vill belasta hästen. I aggregatet finns det också så att man kan få in luft i vattnet, som gör att du kan välja mellan att ge hästen motstånd eller bara massage. Ett komplement finns om hästen behöver lyftas i och ur poolen. Lyftet utförs av en speciellt framtagen travers och en lyftsele från ett universitet i England, som är inriktade på hästlyft. Säkerheten står alltid i fokus. De vinschar som används är av tysk precision och används inom industri.

Poolens mått är kraftigt reducerade och detta gör att den här poolen är en innovation. Storleken på poolen gör att den kan placeras smidigt. Önskar man kan man även bygga in den i befintliga lokaler.

Konceptet med hela poolenär att den är utrustad med ett motståndsaggregat. En specialtillverkad svensk produkt(vattenjeten/motströmsaggregat) av ett erkänt företag som arbetat inom poolbranchen i över 40år. Speciella avtal med dessa finns. Hela poolens reningsverk, samt uppvärmning av pool sköts av värmepump/elvärme, sandfilter och övrig poolutrustning kommer från detta företag.

Poolen är handupplagd av olika kombinationer av glasfibermattor för att uppnå bästa styrka och resultat i polyesterplast. Ett hållbart material som är välbeprövat och minimerar underhåll.
All utrustning som vi använder oss av till poolen görs i syrafast stål, brons, rostfritt och glasfiber för lång livslängd.

Tidningsartikel: Han har byggt öns första hästpool – HelaGotland i din mobil

hästpool logga färdig